ViryaYoga for Gravide


YOGA FOR GRAVIDE

Å bli foreldre er en stor omveltning i livet og yoga kan være en fin aktivitet i prosessen. Graviditets perioden innebærer store forandringer av både fysisk og mental karakter. I yoga gjør vi pusteøvelser, beveger kroppen i posisjoner, trener på avslappning, avspenning og meditasjon. Alle viktige momenter både før og etter forløsningen.

Yogaprogrammet er tilpasset den gravide kroppen, så du kan bygge opp den styrken du behøver under graviditeten og til fødselen. I Viryayoga for gravide, får du en yoga som viser forståelse for, og kunnskap om forandringene som skjer i kroppen din. Under kurset vil du få kunnskap om de fysiologiske forandringene og eventuelle ubehag. Klassene er forankret i mental trening som vil styrke din selvfølelse som gravid. Gjennom temaer og filosofi vil du øke din evne til "å lytte innover" og øke din tryggehet om kroppens muligheter til å klare fødselsarbeidet.

Graviditeten er delt opp i 3 deler - trimestere. Ditt svangerskap er individuelt men noen utviklings stadier har alle gravide til felles.

De første 12 ukene  skjer de fleste fysiologiske forandringen selv om ingenting syns. De hormonelle forandringene er store og mange gravide kjenner denne forandringen. Fosteret er 6 cm lang og veier 40 gram etter 12 uker.

Fra graviditetsuke 13-27 begynner virkelig graviditeten og synes, og barnets grunnstruktur er så og si ferdig og barnet skal bare vokse og modnes. Mellom uke 16-20 vil mange kjenne at barnet beveger seg for første gang, en opplevelse som også far kan ta del i. I slutten av denne perioden reagerer barnet på det som skjer utenfor magen, som musikk, stemmer, sang og fysiske aktiviteter. I uke 28 er babyen 28 cm lang og veier ca. 1,2 kg. Magen vokser mye i denne perioden.

Tredje trimester regnes fra uke 28-40 Barnet vokser mye, i gjennomsnitt 200-250 gr pr. uke, og slutten av svangerskapet oppleves av mange som fysisk og psykisk krevende.  Det blir mindre plass til organene dine og tyngdepunktet i kroppen din har flyttet seg merkbart. Fra uke 33 inntar babyene forløsnings leie med hodet nedover i bekkenet.

Ved påmelding, fortell hvor langt du har kommet i svangerskapet og om du har spesielle graviditets plager, som bekkenløsning eller annet som jeg bør vite om.

Seriens posisjoner utføres fra sitt mest modifiserte utgangspunkt, og det oppfordres til bruk av hjelpemidler som bånd, kloss, pledd, puter og eventuellt  stol.MOR & BABY YOGA

Mor og baby Yoga er et yogatilbud til deg som nylig har født. Øvelsene har fokus på å styrke å stabilisere bekkenbunn, rygg og kjernemuskulatur, samt å løsne opp i soenninger i nakke og skuldre. Timen er tilrettelagt for mor og baby og det er lov å amme, skifte bleie når det trengs og avslutte før timen er ferdig. Du trenger ikke å ha gjort yoga tidligere for å delta. 
Kurset passer fra 6 uker, frem til krabbealder.Om meg

Bildet mitt
Oslo, Oslo, Norway
Alltid i min beste alder, ansvarlig, fordomsfri, interesert, omgjengelig, Elsker forandriner og må ha utvikling.